Legyen versenyelőnyben!

A folyamatok automatizálása olyan feladatoknál megtérülő, melyek erősen repetitívek.
Ezek a manuális feladatok könnyen leírhatók, tehát szoftveresen önműködővé tehetők.

Whitepaper letöltése (313 KB)
Előnyök Videó Kapcsolodó anyagok Gyakori kérdések

Automatizálás, RPA bevezetés fő előnyei

  • A robotizálással csökkenthetők a humánerőforrás költségek, ami növeli a vállalkozás eredményességét
  • Csökken az emberi hibázás mértéke, ami a szolgáltatás minőségének javulását eredményezi
  • Az ismétlődő folyamatok automatizálásával nem csak a költségek csökkenthetők, hanem az átfutási idő is akár nullára redukálódik
  • Kevesebb az adminisztráció
  • A folyamatok elvégzése egységes módon történik
  • A vállalkozás felszabaduló erőforrása értékteremtő feladatokra koncentrálható
  • Gyors megtérülés, magasabb profit
  • A meglévő rendszereket nem kell lecserélni
  • Az év minden napján dolgozik, 7/24-ben

Folyamatautomatizálás
Folyamatautomatizálás

Tekintsen meg egy robotot működés közben

Egy könyvelési folyamaton keresztül mutatjuk be, hogyan végzi el az RPA a feladatot.

Hol jöhet szóba az automatizálás?

Ismétlődő folyamatok tevékenységtől függetlenül szinte minden vállalkozásnál jelen vannak, ezért érdemes mindenhol felülvizsgálni a jelenlegi üzleti munkafolyamatokat. Általánosságban azonban elmondható, hogy a legnagyobb megtérülést olyant tevékenységekben lehet elérni, mint a riportolás, könyvelés, adatrögzítés, készlet kezelés vagy ügyfélszolgálati feladatok.

Mennyi idő alatt térül meg?

A Deloitte tanulmánya szerint egy RPA (szoftverrobot) bevezetésével 12 hónap alatt képes a beruházási költség megtérülni. A vállalkozások átlagosan 9,3 hónapos megtérülési időszakkal terveznek, míg a valóságban a megtérülés az RPA bevezetésével 11,5 hónap. Saját tapasztalataink azt mutatják, hogy ez az idő egyszerű rutin feladatok esetében alacsonyabb, 4-9 hónap RPA és egyedi automatizálási megoldások esetében is.

Milyen megoldásokkal dolgozunk?

A gyors és hatékony fejlesztés és bevezetés érdekében a Microsoft PowerApps low-code platformot, valamint RPA (szoftverrobot) megoldásokhoz a Microsoft Power Automate/Desktop szoftvereket használunk.

Miért a CorvinSoft?

Cégünk kifejezetten egyedi üzleti szoftverek fejlesztésére és folyamatok automatizálására specializálódott. Projektjeink során egyaránt alkalmazunk egyedi megoldásokat és piacvezető RPA (Robotic Process Automation) rendszereket. Csapatunk nem csak fejlesztői, hanem gazdasági szemszögből is vizsgálja a feladatokat az ügyfél érdekeit szem előtt tartva.

Folyamatpéldák Böngésszen RPA folyamatpéldáink között!

Kapcsolódó szolgáltatások

Tanácsadás

Certifikált RPA tanácsadóink, a piacvezető automatizálási eszközök, valamint a legújabb alkalmazott technológiák garantálják, hogy ügyfeleink az automatizálás révén magasfokú hatékonyságnövekedést képesek elérni. Tanácsadói szolgáltatásaink közé tartozik a folyamatok felmérése és elemzése, a stratégia kialakítása, az RPA eszközök kiválasztása, valamint a folyamatmodellezés.

Bővebben >
Tanácsadás
Képzés

Képzés

A szoftverrobotok bevezetését követően a munkavállalóknak alapszintű képzést biztosítunk, aminek keretében megismerkednek a robot használatával, valamint képesek lesznek a tipikus hibákat elhárítani. Igény esetén magasabb szintű belső kompetenciát is kiépítünk.

Bővebben >

RPA implementálás lépései

A folyamatautomatizálás minden szakaszában segítséget nyújtunk, a tervezéstől egészen az állandó támogatásig.

Felmérés és tervezés

Első lépésként felmérjük üzleti folyamatokat, azonosítjuk az automatizálható feladatokat és elvégezzük a rangsorolást, illetve javaslatokat teszünk. Az implementálási ütemterv kidolgozása után bemutatjuk a teljes koncepciót.

Felkészülés

Második lépésként felállítjuk a fejlesztéshez és működtetéshez szükséges környezetet, telepítjük az alkalmazásra kerülő RPA platformot, beszerezzük a szükséges licenceket, valamint összeállítjuk a projektcsapatot.

Fejlesztés

A harmadik lépés a termék fejlesztésének és tervezésének fázisa, ahol sprintekben kifejlesztjük a funkciókat. A folyamat során szorosan kommunikálunk az ügyféllel, riportokat készítünk, a készülő szoftvert pedig folyamatosan teszteljük. Amikor a szoftverrobot elkészült, egy átfogó és alapos tesztelés következik tesztkörnyezetben az éles indulás előtt.

Éles indulás

Amint a robot készen áll az indulásra, képzéseket és bemutatókat tartunk a munkavállalók vagy a végfelhasználók számára, annak érdekében, hogy megfelelően tudják használni a robotot. Igény esetén belső kompetenciát építünk ki képzés keretében a robotok karbantartására és módosítására, vagy akár új robotok létrehozására.

Support

Az átadás után tovább támogatjuk az RPA-projektet, finomhangoljuk, a szűk keresztmetszeteket és az esetleges hibákat rögzítjük és javítjuk annak érdekében, hogy az megfeleljen a kívánt minőségi előírásoknak.

Kapcsolodó anyagok

recesszio-szoftverrobot.jpg

2020. 03. 12. Kategória: RPA

Felkészülés a recesszióra szoftverrobotok segítségével

TOVÁBB >
finance.jpg

2020. 03. 03. Kategória: RPA

RPA használata a számlafeldolgozásban

TOVÁBB >
factory-min.jpg

2020. 02. 28. Kategória: RPA

Attentend és Unattended szovtferrobotok

TOVÁBB >

Leggyakrabban alkalmazott technológiák

UIPath
WinAutomation
PowerApps

Esettanulmányaink

Bridgestone - RPA

Bridgestone - RPA

90%-al csökkentettük a tesztösszegző folyamat munkaidőráfordítását, 0%-os hibaráta mellett.

TOVÁBB >
ProcessSolution Kft. - Egyedi fejlesztés referencia

Process Solutions Kft.

Hogyan csökkentettük 80%-al a felvételi eljáráshoz kapcsolódó folyamatok munkaidő igényét?

TOVÁBB >
Alpine - Utazási költségek

Alpine - Utazási költségek

Hogyan végzi el a több napos manuális munkát egy robot pár óra alatt, hibák nélkül?

TOVÁBB >

Automatizálással kapcsolatos gyakori kérdések

+Mit jelent az RPA, hogyan működik?

A robotizált folyamatautomatizálás (RPA vagy Robotic Process Automation) a rutinszerű üzleti folyamatok automatizálása "szoftver robotokkal", amelyek automatikusan elvégzik a feladatokat. Ezek a szoftverrobotok képesek kiváltani az embereket a jól definiálható, ismétlődő feladatok esetében. A robotizált folyamatautomatizálás nagy mértékben kihasználja a mesterséges intelligenciát ezeknek a robotoknak a képzéséhez.

+Mire valók a low-code platformok?

A Low-code platform (LCDP) olyan szoftver, amely lehetővé teszi, hogy a hagyományos számítógépes programozás helyett grafikus felhasználói felületen és konfiguráción keresztül hozzon létre a fejlesztő alkalmazást. A platform egy adott alkalmazás típusának tervezésére és fejlesztésére koncentrálhat: például adatbázisok, üzleti folyamatok vagy felhasználói felületek, például webes alkalmazások. Az ilyen platformok teljesen működőképes alkalmazásokat hozhatnak létre, vagy további kódolást igényelhetnek bizonyos helyzetekben. Az Low-code fejlesztési platformok csökkentik a hagyományos kézi kódolás mennyiségét, lehetővé téve az üzleti alkalmazások gyorsabb szállítását. Az LCDP-k csökkenthetik a telepítés, a képzés és az egyéb kezdeti költségeket is.

+Mennyi idő alatt lehet bevezetni automatizálási rendszereket?

Ez sok tényezőtől függ, azonban egyszerűbb feladatok akár hetek alatt automatizálhatók.

+Mekkor az átlagos megtérülés automatizálási projektek esetében?

A megtérülés ideje méretgazdaságossági okokból természetesen gyorsabb a nagyobb létszámú cégeknél, de 1-2 fő napi feladatát kiváltó szoftvereket is készítettünk már, melyek beruházási költsége szintén hamar megtérült. A folyamatok vizsgálatánál előre soroljuk a könnyen automatizálható feladatokat, melyeknél a megtérülés jellemzően 4-12 hónap, a folyamatokra fordítandó munkaórák akár 70%-90%-kal csökkennek.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolat >