Legyen versenyelőnyben!

A folyamatok automatizálása olyan feladatoknál megtérülő, melyek erősen repetitívek.
Ezek a manuális feladatok könnyen leírhatók, tehát szoftveresen önműködővé tehetők.

Whitepaper letöltése (313 KB)
Előnyök Videó Kapcsolodó anyagok Gyakori kérdések

Automatizálás, RPA bevezetés fő előnyei

  • A robotizálással csökkenthetők a humánerőforrás költségek, ami növeli a vállalkozás eredményességét
  • Csökken az emberi hibázás mértéke, ami a szolgáltatás minőségének javulását eredményezi
  • Az ismétlődő folyamatok automatizálásával nem csak a költségek csökkenthetők, hanem az átfutási idő is akár nullára redukálódik
  • Kevesebb az adminisztráció
  • A folyamatok elvégzése egységes módon történik
  • A vállalkozás felszabaduló erőforrása értékteremtő feladatokra koncentrálható
  • Gyors megtérülés, magasabb profit
  • A meglévő rendszereket nem kell lecserélni
  • Az év minden napján dolgozik, 7/24-ben

Folyamatautomatizálás
Folyamatautomatizálás

Tekintsen meg egy robotot működés közben

Egy könyvelési folyamaton keresztül mutatjuk be, hogyan végzi el az RPA a feladatot.

Hol jöhet szóba az automatizálás?

Ismétlődő folyamatok tevékenységtől függetlenül szinte minden vállalkozásnál jelen vannak, ezért érdemes mindenhol felülvizsgálni a jelenlegi üzleti munkafolyamatokat. Általánosságban azonban elmondható, hogy a legnagyobb megtérülést olyant tevékenységekben lehet elérni, mint a riportolás, könyvelés, adatrögzítés, készlet kezelés vagy ügyfélszolgálati feladatok.

Mennyi idő alatt térül meg?

A Deloitte tanulmánya szerint egy RPA (szoftverrobot) bevezetésével 12 hónap alatt képes a beruházási költség megtérülni. A vállalkozások átlagosan 9,3 hónapos megtérülési időszakkal terveznek, míg a valóságban a megtérülés az RPA bevezetésével 11,5 hónap. Saját tapasztalataink azt mutatják, hogy ez az idő egyszerű rutin feladatok esetében alacsonyabb, 4-9 hónap RPA és egyedi automatizálási megoldások esetében is.

Milyen megoldásokkal dolgozunk?

A teljesen egyedi fejlesztésen felül az ügyfelek igényei alapján alkalmazzuk a gyorsabb bevezetés érdekében a Microsoft PowerApps low-code platformot, valamint RPA (szoftverrobot) megoldásokhoz a WinAutomation és UIPath szoftvereket.

Miért a CorvinSoft?

Cégünk kifejezetten egyedi szoftverek fejlesztésére és folyamatok automatizálására specializálódott, ezért kellő tapasztalattal rendelkezünk a robotizáláshoz. Projektjeink során egyaránt alkalmazunk egyedi megoldásokat és piacvezető RPA (Robotic Process Automation) rendszereket. Csapatunk nem csak fejlesztői, hanem gazdasági szemszögből is vizsgálja a feladatokat az ügyfél érdekeit szem előtt tartva.

Folyamatpéldák Böngésszen RPA folyamatpéldáink között!

Kapcsolódó szolgáltatások

Tanácsadás

Certifikált RPA tanácsadóink, a piacvezető automatizálási eszközök, valamint a legújabb alkalmazott technológiák garantálják, hogy ügyfeleink az automatizálás révén magasfokú hatékonyságnövekedést képesek elérni. Tanácsadói szolgáltatásaink közé tartozik a folyamatok felmérése és elemzése, a stratégia kialakítása, az RPA eszközök kiválasztása, valamint a folyamatmodellezés.

Bővebben >
Tanácsadás
Képzés

Képzés

A szoftverrobotok bevezetését követően a munkavállalóknak alapszintű képzést biztosítunk, aminek keretében megismerkednek a robot használatával, valamint képesek lesznek a tipikus hibákat elhárítani. Igény esetén magasabb szintű belső kompetenciát is kiépítünk.

Bővebben >

RPA implementálás lépései

A folyamatautomatizálás minden szakaszában segítséget nyújtunk, a tervezéstől egészen az állandó támogatásig.

Felmérés és tervezés

Első lépésként felmérjük üzleti folyamatokat, azonosítjuk az automatizálható feladatokat és elvégezzük a rangsorolást, illetve javaslatokat teszünk. Az implementálási ütemterv kidolgozása után bemutatjuk a teljes koncepciót.

Felkészülés

Második lépésként felállítjuk a fejlesztéshez és működtetéshez szükséges környezetet, telepítjük az alkalmazásra kerülő RPA platformot, beszerezzük a szükséges licenceket, valamint összeállítjuk a projektcsapatot.

Fejlesztés

A harmadik lépés a termék fejlesztésének és tervezésének fázisa, ahol sprintekben kifejlesztjük a funkciókat. A folyamat során szorosan kommunikálunk az ügyféllel, riportokat készítünk, a készülő szoftvert pedig folyamatosan teszteljük. Amikor a szoftverrobot elkészült, egy átfogó és alapos tesztelés következik tesztkörnyezetben az éles indulás előtt.

Éles indulás

Amint a robot készen áll az indulásra, képzéseket és bemutatókat tartunk a munkavállalók vagy a végfelhasználók számára, annak érdekében, hogy megfelelően tudják használni a robotot. Igény esetén belső kompetenciát építünk ki képzés keretében a robotok karbantartására és módosítására, vagy akár új robotok létrehozására.

Support

Az átadás után tovább támogatjuk az RPA-projektet, finomhangoljuk, a szűk keresztmetszeteket és az esetleges hibákat rögzítjük és javítjuk annak érdekében, hogy az megfeleljen a kívánt minőségi előírásoknak.

Kapcsolodó anyagok

recesszio-szoftverrobot.jpg

2020. 03. 12. Kategória: RPA

Felkészülés a recesszióra szoftverrobotok segítségével

TOVÁBB >
finance.jpg

2020. 03. 03. Kategória: RPA

RPA használata a számlafeldolgozásban

TOVÁBB >
factory-min.jpg

2020. 02. 28. Kategória: RPA

Attentend és Unattended szovtferrobotok

TOVÁBB >

Leggyakrabban alkalmazott technológiák

UIPath
WinAutomation
PowerApps

Esettanulmányaink

Bridgestone - RPA

Bridgestone - RPA

90%-al csökkentettük a tesztösszegző folyamat munkaidőráfordítását, 0%-os hibaráta mellett.

TOVÁBB >
ProcessSolution Kft. - Egyedi fejlesztés referencia

Process Solutions Kft.

Hogyan csökkentettük 80%-al a felvételi eljáráshoz kapcsolódó folyamatok munkaidő igényét?

TOVÁBB >
Alpine - Utazási költségek

Alpine - Utazási költségek

Hogyan végzi el a több napos manuális munkát egy robot pár óra alatt, hibák nélkül?

TOVÁBB >

Automatizálással kapcsolatos gyakori kérdések

+Mit jelent az RPA, hogyan működik?

A robotizált folyamatautomatizálás (RPA vagy Robotic Process Automation) a rutinszerű üzleti folyamatok automatizálása "szoftver robotokkal", amelyek automatikusan elvégzik a feladatokat. Ezek a szoftverrobotok képesek kiváltani az embereket a jól definiálható, ismétlődő feladatok esetében. A robotizált folyamatautomatizálás nagy mértékben kihasználja a mesterséges intelligenciát ezeknek a robotoknak a képzéséhez.

+Mire valók a low-code platformok?

A Low-code platform (LCDP) olyan szoftver, amely lehetővé teszi, hogy a hagyományos számítógépes programozás helyett grafikus felhasználói felületen és konfiguráción keresztül hozzon létre a fejlesztő alkalmazást. A platform egy adott alkalmazás típusának tervezésére és fejlesztésére koncentrálhat: például adatbázisok, üzleti folyamatok vagy felhasználói felületek, például webes alkalmazások. Az ilyen platformok teljesen működőképes alkalmazásokat hozhatnak létre, vagy további kódolást igényelhetnek bizonyos helyzetekben. Az Low-code fejlesztési platformok csökkentik a hagyományos kézi kódolás mennyiségét, lehetővé téve az üzleti alkalmazások gyorsabb szállítását. Az LCDP-k csökkenthetik a telepítés, a képzés és az egyéb kezdeti költségeket is.

+Mennyi idő alatt lehet bevezetni automatizálási rendszereket?

Ez sok tényezőtől függ, azonban egyszerűbb feladatok akár hetek alatt automatizálhatók.

+Mekkor az átlagos megtérülés automatizálási projektek esetében?

A megtérülés ideje méretgazdaságossági okokból természetesen gyorsabb a nagyobb létszámú cégeknél, de 1-2 fő napi feladatát kiváltó szoftvereket is készítettünk már, melyek beruházási költsége szintén hamar megtérült. A folyamatok vizsgálatánál előre soroljuk a könnyen automatizálható feladatokat, melyeknél a megtérülés jellemzően 4-12 hónap, a folyamatokra fordítandó munkaórák akár 70%-90%-kal csökkennek.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolat >