Process Solutions Kft. - Esettanulmány

Egyedi fejlesztésű üzleti alkalmazásFolyamathoz kapcsolódó munkaórák száma: -80% Hatékonyság: +15%

Process Solutions Kft.

Ügyfél

A Process Solutions Kft. Magyarország legnagyobb dinamukusan növekvő számviteli szolgáltatásokat nyújtó vállalata. Szolgáltatásai Európa 40 országában elérhetők, összesített állományi létszáma eléri az 500 főt.


Probléma

A cég gyors növekedésének egyik alappillére a megfelelő munkaerő gyors kiválasztása, ami a jelenlegi piaci körülmények között egyre nagyobb kihívást jelent. A felvételi folyamat személyesen papír alapon zajlott, valamint a tesztek kiértékelését is manuálisan végezték. Emiatt a folyamat rendkívül időigényes és költséges, valamint a lassú átfutási idők következtében fennállt a veszélye annak, hogy a legígéretesebb jelentkezőket elszalasztják.


Felvételi eljárás - Probléma
Egyedi projektmenedzsment szoftver

Megoldás

A konzultációk és a folyamatok elemzése után, arra jutottunk, hogy a legjobb megoldás a felvételi eljárás részét képező tesztkitöltések és készségfelmérés átültetése online formába. Az egyedi fejlesztésű moduláris felépítésű alkalmazás segítségével sikerült teljesen automatizálni a logikai, számviteli, angolnyelvi és álltalános, valamint egy a koncentráció vizsgálatára alkalmas D3 teszt kitöltését és kiértékelését. Mivel az online kitöltés esetén magasabb a kockázat a csalásra, ezért ennek észlelésére különböző megoldásokat építettünk a rendszerbe, amik segítségével ezek jelentős része kiszűrhető.

A fejlesztés másik fontos pontja volt a szoftver jelenlegi rendszerekkel való integrációja, aminek köszönhetően a HR osztály a jelentkezés beérkezése után egy gombnyomással ki tudja küldeni a tesztek egyedi elérését, így tovább csökkentve a felesleges munkaórák számát.


Eredmény

A korábbi papír alapú időigényes tesztkitöltés helyett sikerült létrehozni egy teljesen automatizált tesztrendszert. Az elégségesen teljesítő jelentkezők adatlapját és részletes kiértékelését az interjút vezetők emailben automatikusan megkapják, így sikerült 80%-al lecsökkenteni a közvetlenül kapcsolódó munkaórák számát, ezzel a felmerülő költségeket is. Mivel a kiválasztás ennek köszönhetően jelentősen felgyorsult a hatékonyság is növekedett, az álláskeresők közül nagyobb arányban tudják kiválasztani a megfelelő munkavállalót, így megelőzve a versenytársakat.

Eredmény

Alkalmazott technológiák

React JS
PHP
CodeIgniter

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolat >