Alpine utazási költségkalkuláció automatizációja - Esettanulmány

Szoftverrobot fejlesztésAlpine

Ügyfél

Az Alpine magyarországi leányvállalata közel 20 éve gyárt folyamatosan az Európában megtalálható autógyárak részére teljeskörű infotainment és navigációs rendszereket. Közvetlen beszállítója többek között az Audinak, BMW-nek, Volkswagennek és a Fordnak. A cég létszáma meghaladja az 1000 főt, árbevétele eléri a 150 milliárd forintot. A közös munkát 2020-ban kezdtük meg, azóta több szoftverrobot került bevezetésre. A projekt egyik fontos pontja a cégen belüli belső kompetencia kiépítése, ami magában foglalja az üzemeltetők és fejlesztők képzését is.


Probléma

A bérszámfejtés részét képezi az utazási költségek kezelése, amit különböző rendszerekben nyilvántartott kritériumok alapján kell számítani. A cégnél több száz munkavállaló jogosult utazási költségtérítésre különböző formában (benzin ktg., tömegközlekedés…) és ezeket egyesével minden havi elszámolásnál ki kellett számítani, ami rengeteg manuális munkát eredményezett, ez nagy mennyiségű manuális hibát vont magával.


RPA-val megoldott probléma
Egyedi folyamatautomatizációs szoftver

Megoldás

A bevezetett szoftverrobot képes a webes HR szoftver felületről, Excel táblákból, adatbázisokból származó adatokat strukturált formában összegyűjteni, az aktuális benzinárakat és egyéb adatokat letölteni internetes forrásokból (pl. NAV hivatalos honlap) és az utazási költsgeket minden tényező figyelembe vételével kiszámolni emberenként. A robot az eredményeket a folymat elvégeztével exportálja a bérszámfejtési rendszerbe.


Eredmény

A havi összegzés minden hónap első napján lefut a cégnél, így a több napos emberi munkát a szoftverrobot pár óra alatt elvégzi hibamentesen. Az emberi hibák kiküszöbölésével nem csak a számítás elvégzésére fordított idő takarítható meg, hanem a téves bérszámfejtés módosításával járó jelentős munka. A projekt kalkulált megtérülése fél éven bellüli volt.

Bridgestone RPA fejlesztés - Eredmény

Alkalmazott technológiák


A szoftverrobot fejlesztéséhez WinAutomation-t, Python scripteket, VBScripteket és MSSQL adatbázist használtunk.

WinAutomation
VBScript
Python
Oracle

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolat >