Korona Gombaipari Egyesülés - Esettanulmány

Egyedi fejlesztésű üzleti alkalmazásKorona Gombaipari Egyesülés

Ügyfél

A Korona Gomba Egyesülés Közép-Európa egyik vezető gombaipari csoportosulása, mely Magyarországon a legnagyobb gombatermő felülettel rendelkezik. Az Egyesülés a gombatermesztés teljes vertikumával foglalkozik, a gombaszaporító anyag előállításától kezdve a gombakomposzt gyártáson, valamint a magas színvonalú termelésen át a konzervipari feldolgozó háttérig. Beszállítója többek között a Metro, Spar, Lidl és Hofer élelmiszerláncoknak.


Probléma

A gombaszedést jelenleg több mint 400 fő munkavállaló segítségével végzik, így a mennyiségek, gombatípusok, kihozatalok számítása komoly adminisztrációs terhet jelentett. A leszedett mennyiségek gyakran nem voltak követhetők, a gombák leöregedését nem jelezte automatikusan semmi, az ott dolgozók hozzáértésére és figyelmességére lehetett csak alapozni, hogy ne kelljen nagyobb mennyiségeket kidobni a hűtőházakból. A raktárakba bevitt mennyiségek nem voltak tételesen nyilván tartva, így a meglévő rendszerből nehezen volt kiszolgálható az egyes típusokra felmerülő vásárlói kereslet.


Gomba szedés adminisztráció - Probléma
Egyedi folyamatautomatizációs szoftver

Megoldás

A fejlesztés során a cél egy olyan egyedi fejlesztésű szoftver létrehozása volt, mely képes kezelni, gyorsítani a gombaszedés teljes folyamatát a szedő emberek adatainak felvételétől, a készletek mozgásán át a bérkifizetésig. Az egyedi fejlesztésű rendszerünk vonalkódos azonosítás segítségével képes végig követni a leszedett gombák teljes életútját, mérni a szedők teljesítményét, előkészíti a bérszámfejtéshez szükséges dokumentumokat. A tételes azonosítás segítésével pontosan nyilvántarthatók a raktárban fellelhető mennyiségek, továbbá értesítési rendszer került kidolgozásra a termékek leöregedésének elkerülésére. A rendszer naponta közel 30.000 vonalkód kezelését végzi, ami magában foglalja a kódok kigenerálását és adatbázisba mentését, nyomtatását (nagyteljesítményű címkenyomtató segítségével), beolvasását, azonosítását és a kapcsolódó összekötő adatok adatbázisba mentését.


Eredmény

A szoftver bevezetésének eredményeként jelentősen csökkentek a vállalkozás adminisztrációs terhei, az átfutási idők, mindemellett növekedett a mérési hatékonyság. A korábbi Excel alapú adatkezelést a folyamat során sikerült teljesen megszüntetni, a szoftver automatikusan elvégez minden szükséges számítást és műveletet. A riport modul segítésével az egyes csoportvezetők, valamint a vállalkozás vezetői képesek az eredmények pontos mérésére, az emberek teljesítményének megállapítására, amik segítségével objektív adatok alapján tudják operatív és stratégiai döntéseiket meghozni.

Egyedi fejlesztés - Eredmény

Alkalmazott technológiák


A fejlesztés során a webes felületen back-end oldalon Laravel keretrendszerrel, MySQL adatbázissal dolgoztunk. A több millió soros adatbázis miatt a lekérdezéseket több esetben tárolt eljárásként készítettük el, valamint jelentős hangsúlyt fektettünk a rendszer sebességének optimalizációjába. Front-End oldalon VueJS keretrendszerrel dolgoztunk. A felület kialakítása során az egyszerűséget, gyorsaságot és a hatékony munkavégzés kialakítását tartottuk szem előtt. A kódnyomtatást, ipari gépek, mérlegek rendszerrel való összeköttetését Python programnyelven készítettük, amiket a webes alkalmazásba biztonságos REST API csatlakozással integráltunk.

VueJS
PHP
Laravel
MySQL
Python

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolat >